Краплинні кавоварки

Конструкція сучасних кавоварок крапельного типу, звичайно, набагато більш досконала, проте принцип їх дії, заснований на просочуванні крапель через фільтр, залишився тим самим. Вода доводиться до кипіння в бойлері і, випаровуючись, піднімається у верхню частину пристрою. Тут пар втрачає частину своєї енергії і конденсується. Краплі конденсату, що мають «правильну» температуру 87-95оС, поступово проходять через заварювальний вузол з фільтром (фільтри для кавоварок бувають одноразові паперові, багаторазові нейлонові або «вічні» металеві) і стікають в ємність для готового напою. У крапельних кавоварках для дому та обладнанні, призначеному для невеликих кафе, це зазвичай кавник з термостійкого скла об'ємом 1,2-2,2 л; в професійних кавоварка для підприємств громадського харчування середньої і високої пропускної здатності - термос або контейнер з нержавіючої сталі об'ємом від 5 до 40 л. Устаткування додатково оснащується однією або декількома підігріваються платформами для підтримки температури кави.
Перколятори

(5-15 л), яке використовується в їдальнях і кафе з великою кількістю посадочних місць. В цілому вони простіше, дешевше і універсальніше, ніж краплинні кофеварочного машини: якщо вийняти з резервуара перколяційні систему, то пристрій можна використовувати в якості наливної кип'ятильника з закритим Теном. Потрібно також мати на увазі, що напій в перколяторах виходить набагато більш насиченим, ніж в машинах крапельного типу. Істотний недолік цього виду кавового обладнання - контакт кави з киплячою водою (100оС), при якому руйнуються кофеїн і ефірні масла. Чекати від такого напою приємного ефекту бадьорості і особливо доброго смаку не доводиться.
Гейзерні кавомашини

Еспрессо-кавомашини


Miscela (правильний бленд і обсмажування),
Macinazione (правильний помел),
Macchina (правильна кавова машина),
Mano (рука досвідченого бариста)
