БЛОГ

ЩО ВАЖЛИВО ДЛЯ ХОРОШОЇ КАВОМОЛКИ?

Якісний помол - це основа хорошої кави. Як би ми не намагались, ми не можемо приготувати каву у джезві з помолом під гейзерну кавоварку і, тим більше, ніколи не зваримо якісний фільтр з помолом під еспресо. Смакові якості будуть, м’яко кажучі, далекі від оптимальних.
Тож ми замислились над багатьма питаннями, які закриває якісна сучасна кавомолка. 
Більшість кавомолок, що випускалися до недавнього часу, є адаптацією старих конструкцій, в яких був дозуючий бункер та кавомольна камера. Але цього принципово недостатньо для приготування сучасного еспресо. 
На сьогодні існує перелік характеристик та можливостей критичних для кавомолки у закладі третьої хвилі:

 • Фіксація похибки меленої кави, що знаходиться у камері, до 1 граму
 • Швидкість помолу не більше 2 грам на секунду.
 • Рух меленої кави у портафільтрі без злипання або дрейфу мікрочастинок
 • Припинення подрібнення після досягнення точної дози на грамову масу (+/- 0,1 г)
 • Контроль температури: мелена кава повинна залишатися у температурному режимі від 32 ° до 35 ° С.

Ці характеристики диктують вимоги виробникам кавомолок. Періодично ми робимо дослідження продукції, представленої на ринку, та помітили, що італійська компанія Mazzer невпинно вдосконалює свою продукцію. Їх кавомолки сьогодні володіють максимально наближеними до ідеальних функціями - налаштування часу помолу до сотих часток секунди, вдосконалена мікрометрична ручка регулювання помолу, програмована користувачем пауза шліфування, щоб дати помолу час осісти.
Звичайно, куди без обов’язкової електронної панелі керування!
Але найцікавішою для нас виявилась розробка власної системи контролю потоку помолу кави, у Mazzer її назвали GFC.



Ця система складається з алюмінієвої вставки та проточного клапану, які разом зменшують електростатичний заряд всередині камери. Завдяки цьому забезпечується однорідність помолу, зменшується можливість злипання кави у грудки і посилюється консистенція порції.


А деякі оновлені моделі, зокрема Major V та Robur S, оснащені відсувним TFT-екраном, що полегшує чистку обладнання і взагалі - просто ефектно виглядає!